Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Menyecskeruha választás 5 szabálya

ShopRenter - 2019. 11. 11. 11:00:50
Menyecskeruha választás 5 szabálya
Hogyan válassz tökéletes menyecskeruhát?

Milyen a jó menyecske ruha?
 A menyecske ruha választás 5 szabálya 

Beszéltünk már korábban a tökéletes esküvői ruha kiválasztásáról, hasonló módon szükséges felsorolni a számunkra fontos szempontokat. Érdemes az alapoktól kezdeni, legyen-e menyecske ruha egyáltalán. Hagyomány ide vagy oda, mit szeretnék én? 

fotó: Bella Rose Photography

fotó: Bella Rose Photography

Hétköznapi szemüvegünket felrakva és logikusan gondolkozva valószínűleg reggeltől vagy délutántól kezdve jól eshet átöltözni egy könnyedebb ruhába az est folyamán. Higiéniai és kényelmi szempontból is ez javasolt, hiszen a menyasszonyi ruhánk nem egy jól bejáratott partyruha, melyről tudjuk, hogy kibírjuk az egész napot benne. Persze rengeteg kényelmes menyasszonyi ruha létezik, de lehet, hogy ledobnánk magassarkú cipőnket és nem szeretnénk görcsösen markolni a szoknyánk a buli alatt, hogy le ne érjen. Fontos szempont, hogy menyasszony vagy menyecske tánc van, van-e ilyen egyáltalán. Ha sikerült dűlőre jutnunk és igent mondtunk a menyecske ruhára, el kell döntenünk, melyik színt választjuk. 

Hagyományos piros, estleg másik élénk szín vagy a pasztell színek világa varázsol el bennünket. Mi áll jól? Tükör előtt állva próbáljuk ki, melyik színtől derűsebb az arcunk, melyik szín gyakorol ránk pozitív hatást. Elképzelhető, hogy a babarózsaszín nem a mi színünk, de a pink már igen, több árnyalatot kell tesztelni. (A bejegyzésben a modern menyecske ruhákról beszélek, hiszen magam is ezt képviselem, így nem térek ki a hagyományörző színkombinációkra és fazonokra.)

Mit kell kibírnia a ruhának, mennyire lehet őrült a hangulat? Szűk vagy bő szoknya a megfelelő választás? Nos ,szerintem nem kell sokáig keresgélni az emlékek között, hogy rábukkanjunk egy szoknya húzogatós estére, mert a miniszoknyánk minden lépésnél el akart hagyni bennünket. A szakmai javaslat mindenképp egy bővebb szoknya, nem kell, hogy óriás tüllszoknya legyen, lehet mértéktartóan szűk, amely hagy mozgásteret és nem csúszik fel. Kérdezhetnénk jó-jó, de nem pörög fel egy ilyen szoknya? Ez már szabászati kérdés, egy jó szakember tudja ennek titkait, vagy ha mégsem, lehetünk körültekintőek és vásárolhatunk alá egy decens alsóneműt.

 

Milyen legyen a szoknya hossza? Ezt befolyásolja a pontos fazon, a testalkatunk és a cipőválasztás is. Tüllszoknyából érdemes egy tisztességes hosszt választanunk, hogy ne keltsen olcsó hatást, ráadásul ugyanaz a hossz szűk szoknyából kevésbé merész viseleti szempontból,mint bő szoknyából. Ha nem vigyázunk, gyorsan megmutathatunk többet is a vendégeknek, mint szerettünk volna. Lehetünk-e már a buli hevében megengedőbbek, mutathatunk-e többet? Az általános tapasztalat szerint a menyecske ruhánk felé már kevesebb elvárást támasztanak. Megmutathatjuk bátrabban idomainkat vagy vagányabb oldalunkat is. Ha körültekintően választunk, akkor később is tudjuk még viselni álmaink alkalmi ruháját.

Még több hasznos tippért és stílustanácsadásért jelentkezz be konzultációra az info@kathiadobo.com címen!

A bejegyzés a www.kathiadobo.com oldal tulajdona; felhasználása, más oldalon való közlése kizárólag a forrás megjelölésével engedélyezett. 

https://www.kathiadobo.com/l/mondj-igent-a-ruhara-az-eskuvoi-ruha-valasztas-10-szabalya/